Top

Educatievoedingsmiddelen voor professionals

 

                                                                                                           

       


Dat dummies zo’n goed en effectief educatiemiddel zijn, wist ik niet.
Geweldig om mee te werken, verrassend om te zien hoe cliënten er op reageren.
Het is echt een meerwaarde voor mijn praktijk!

Elise Kuipers, diëtist


Wat verstaat je cliënt onder een gewone hoeveelheid? Dat wordt snel duidelijk als je het je cliënt uit laat beelden met behulp van de voorlichtingsmaterialen
Bron: nieuwsvoordietisten

"Daar kan geen app tegenop"
interview in nieuwsoverkindervoeding 

Portiegrootte
Wat is 'groot, klein, normaal, veel, weinig,...'?  Met echte voedingsmiddelen kun je goed aangeven wat je daarmee bedoelt, of je nu cliënt, diëtist, (diabetes)verpleegkundige of praktijkondersteuner bent. Jammer dat die boterhammen, plakjes worst, gekookte rijst en aardappelen niet zo lang fris en fraai blijven in de spreekkamer. Namaakvoedingsmiddelen (dummy's) die natuurgetrouw zijn en jarenlang mooi blijven, bieden echter een prachtige oplossing. Maar waar vind je die? Via deze website! Ik heb inmiddels een groot assortiment namaakvoedingsmiddelen op voorraad. Doordat ik deze inkoop bij een groot aantal leveranciers in binnen- en buitenland, en zelf ook producten maak of laat maken, varieert het aanbod, net als met echte voedingsmiddelen.

Natuurlijk heb ik ook de gewichten van vergelijkbare portiegroottes echte voedingsmiddelen in kaart gebracht, en veel praktische tips verzameld. 

 

Diabeteseducatie

Bij diabeteseducatie is het inschatten van de juiste portiegrootte een struikelblok, terwijl dit noodzakelijk is om goede koolhydraatvariaties te maken en de juiste hoeveelheid insuline toe te dienen. De dummy’s zijn welkome materialen bij het leren rekenen met koolhydraten.

 


In combinatie met de schakels van 'Diabetes, een kettingreactie' kan ook het berekenen van de insulinekoolhydraatratio gevisualiseerd worden:  
‚Äč
Taal
 
De namaakproducten werken ook zeer verhelderend bij mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en praten in de Nederlandse taal.   Veel producten zijn
   herkenbaar voor
   mensen uit andere
   culturen.   
   Laat maar zien wat  
   u bedoelt!
    Gespreksstof
De ervaring leert, dat cliënten naar aanleiding van voedingsmiddelen die op het bureau liggen, vragen stellen of opmerkingen maken over onderwerpen die anders niet aan bod zouden komen, maar die wel belangrijk zijn om besproken te worden. Een voorbeeld: "Waarom ligt die banaan daar? Bij diabetes mag je toch helemaal geen banaan eten, en ze werken nog stoppend ook". (Voor de duidelijkheid: beide beweringen zijn niet waar).
    
Groepsvoorlichting
Geeft u voorlichting aan een groep? Ook daarvoor zijn de materialen heel geschikt. Lekker handig, zo hoeft u voor uw bijeenkomst begint niet meer eerst naar de groenteman, de bakker en de supermarkt om uw producten bij elkaar te zoeken!

       contact