Top

Mijn portfolio
Mijn opdrachtgevers variëren van patiënten- en gezondheidszorgorganisaties tot de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Verder op deze pagina is een aantal van de producten te zien waar ik in opdracht aan (mee)gewerkt heb, of nog aan werk. Voor een aantal klanten werk ik al vanaf de start van mijn onderneming. Daarnaast produceer ik ook vrij werk, dat ik in eigen beheer ontwikkel en uitgeef, zoals het boek diabetes & dagelijkse kost en educatievoedingsmiddelen die elders op deze website te zien zijn. NDF Voedingsrichtlijn Diabetes 2015
Februari 2015 is de nieuwe Voedingsrichtlijn Diabetes van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) gepresenteerd. Een multidisciplinaire werkgroep heeft op basis van meer dan driehonderd internationale wetenschappelijke onderzoeken en een schat aan praktijkervaring de nieuwste inzichten op het gebied van diabetes en voeding in kaart gebracht en adviezen voor de praktijk geformuleerd. Ik was de redacteur van dit document. Najaar 2016 verschenen de Annex Frequently Asked Questions (FAQ) voor mensen met diabetes en de Annex Frequently Asked Questions (FAQ) voor professionals. Ook hiervan was ik de redacteur. 


Zorgwijzers

   In het kader van het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD) was ik namens de Diabetesvereniging Nederland projectleider voor de Zorgwijzer Diabetes type 1 (volwassenen) en Zorgwijzer Diabetes en zwangerschap. Ik stuurde twee multidisciplinaire groepen met (para)medici en ervaringsdeskundigen aan en onderhield de contacten met de betrokken organisaties (Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD), Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en de lidorganisaties). De Zorgwijzers zijn in oktober 2012 digitaal en in gedrukte vorm beschikbaar gekomen.

Educatievoedingsmiddelen
Wat is 'groot, klein, normaal, veel, weinig,...'?  Met echte voedingsmiddelen kun je goed aangeven wat je daarmee bedoelt, of je nu cliënt, diëtist, (diabetes)verpleegkundige of praktijkondersteuner bent. Jammer dat die boterhammen, plakjes worst, gekookte rijst en aardappelen niet zo lang fris en fraai blijven in de spreekkamer. Namaakvoedingsmiddelen (dummy's) die natuurgetrouw zijn en jarenlang mooi blijven, bieden echter een prachtige oplossing. Inmiddels beschik ik over een groot assortiment voedingsmiddelen. Veel collega's zijn inmiddels razend enthousiast en gebruiken de materialen in hun praktijk.  

 

Voeding & VisieIk schreef al voor Voeding & Visie toen ik nog als uitvoerend diëtist werkte. Ik vond het schrijven zo leuk, dat dit misschien wel de doorslag gaf om mijn baan op te zeggen en mijn eigen bedrijf  te starten. Meestal is een interview de basis. De geïnterviewden variëren van professor tot moeders en dochters die beide voor het diëtistenvak gekozen hebben. 


Medicinfo

Vanaf de oprichting van Medicinfo in 2001 voer ik opdrachten uit voor dit innovatieve bedrijf waar E-health in praktijk gebracht wordt. Medic-info is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen bedrijven met gevestigde namen als CZ, VGZ en Thebe, maar inmiddels is het klantenbestand enorm uitgebreid.
Ik schrijf  informatieve teksten en werk mee aan ondersteunende programma’s voor de internetportalen van de klanten (voornamelijk zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties). Ik was één van de eerste internetdiëtisten in Nederland die vragen via e-mail beantwoordde. 


Diactueel
Diactueel is een uitgave van Mediq Direct Diabetes
voor klanten en relaties. Ik schrijf hiervoor columns en artikelen over voeding en diabetes. 


DNO Nieuws
Tot 2014 was ik hoofdredacteur van DNO Nieuws, een magazine voor diabetesprofessionas. Drie keer per jaar verscheen een gevarieerd en aantrekkelijk magazine. Het magazine verschijnt nu als digitale uitgave.

 

Diabetes & dagelijkse kost                                  
 
Ik ben auteur van dit boek en geef het in eigen beheer uit. Bij iedere nieuwe oplage en druk verwerk ik de nieuwste inzichten, zodat Diabetes & dagelijkse kost altijd up to date is. Ik ben er trots op dat Diabetes & dagelijkse kost inmiddels zijn weg heeft gevonden naar zo'n 25.000 gebruikers.  
 
    contact